Tym razem rozmawialiśmy o jesieni. To czas, kiedy nieuchronnie za oknami pojawia się deszcz i plucha, sandały ustępują miejsca zakrytym butom, a na naszym stole zamiast surowych warzyw i chłodników, na pierwszym miejscu powinny znaleźć się potrawy pieczone albo doprawiane ostrzejszymi przyprawami. Wszystko po to, aby świadomie dbać o swoje zdrowie.
Gościem specjalnym Akademii była Beata Sadowska, która sama mówi o sobie, że jest mamą i dziennikarką. Przestrzega zasad zdrowego żywienia, nie wierzy w “diety cud”, kocha sport – szczególnie bieganie. Każdą wolną chwilę spędza w otoczeniu malowniczej francuskiej natury. Jej receptą na młody wygląd i doskonałą kondycję jest nie tylko zdroworozsądkowe podejście do żywienia czy poranne rytuały, ale także uśmiech i radość, które czerpie z życia.

Podczas jesiennej edycji Akademii Lagom opowiadaliśmy o tym:
– jak ważne jest odżywianie zgodnie z porami roku, ponieważ każda z nich ma swój charakterystyczny sposób przyrządzania potraw, dzięki którym wzmacniamy swój organizm dostarczając mu sił witalnych;
– jak poradzić sobie z jesiennymi emocjami; smutkiem, żalem i tęsknotą;
– jak wspierać nasze zdrowie fizyczne i emocjonalne prostymi technikami oddechowymi;
Partnerem spotkania była firma GEHWOL.






















































